De vissen zijn los.

Noa met een prachtige 14 kilo spiegel tussen het wier uit. Prima gevist op een niet altijd makkelijke stek. De vissen zijn los, en ja dat is zo.

De vissen zijn los hoor je vaak. Nu ook maar dan op een aantal stekken, helaas niet op alle.
De Mobile Pod ligt weer op een nieuwe stek en ook nu weer een schot in de roos. Het afgelopen Pinksterweekend was er nog een stek vrij en dat was de Mobile Pod. Dat kwam prima uit want het was fantastisch weer en het was wachten op dat de vissen los zouden gaan.

Freek geniet na al die jaren nog zichtbaar van het uitzicht

Freek geniet na al die jaren nog zichtbaar van het uitzicht

Tijd om zelf een nachtje te pakken. Een hele week mooi weer zorgt ervoor dat de meeste zo niet alle vis klaar is met de paai en vanuit de polder weer de plas opkomt. Vorige week konden we al melden dat de eerste mannetjes gevangen werden en het was nu wachten op de rest. Aan het aas zou het niet liggen want we gebruiken al weer jaren de kwaliteitsbollen van MTC en in combinatie met een Snowgirl of balanced hookbait zou het moeten lukken.

Bijna onder

Bijna onder

De vissen zijn natuurlijk niet op top gewicht maar zijn vaak minder voorzichtig en hongerig! Jogi een goede vriend, team member, MTC consultant, bijna Hollander oftewel gewoon een toffe kerel die altijd voor ons klaar staat was ook van de partij. Samen met Freek en zoontje Noa zouden ze een 12 uur sessie houden op de Mobile Pod. Overdag een flinke bak wind maar s’avonds windstil. Ideale omstandigheden voor een mooie sessie.

Freek met een prachtige spiegel, een van de tien

Freek met een prachtige spiegel, een van de tien

Nog geen uur nadat Jogi zijn hengels op scherp had gelegd kreeg ik al het bericht:”De vissen zijn los”. Doordat hij op dat moment nog alleen was en door de hevige wind en al volop aanwezige wierbedden werden er helaas een aantal vissen gelost maar waren er toch ook al drie geland. Eind van de dag kwam Freek er ook bij samen met Noa en dit niet zonder succes. De volgende ochtend was Noa aan de beurt en wist een mooie ruim 14 kilo mooie spiegel te landen tussen het wier. Top gevist Noa! Maar ja hij heeft het niet van een vreemde.

 

Noa met zijn 14 kilo spiegel

Noa met zijn 14 kilo spiegel

Totaal werden er tien vissen geland en konden we het echt beamen “de vissen zijn los”. De echte topvissen zaten er nog niet bij maar de spiegel van Jogi van 16 kilo was zeker een prachtige vis!

Jogi met een 16 kilo spiegel

Jogi met een 16 kilo spiegel

 

Niet alle vissen hoeven zwaar te zijn om op dit fantastische water te genieten van het vissen en de natuur. Je eigen plekje in de natuur, de Mobile Pod , een echte aanrader.
Het ultieme vis avontuur in eigen land.

 

Wat een uitzicht

Wat een uitzicht. genieten 3.0