Een goed begin is het halve….

De foto sessie.

Zondag 20-10-13, het is 18:28 uur…. ” zit je al?” stuur ik Herman via de whatsapp. “ja zeker Jaap” krijg ik als antwoord “Succes” stuur ik … tijdens het kijken van studio sport krijg ik om 19:35 een nieuw bericht binnen “zo, eerste is er om 19:15, dat is snel, 25 pond” “Top!! beloofd wat! Mocht je een mooie vis vangen dan kom ik morgen in de ochtend langs om een foto te maken” stuur ik. “is goed” stuurde Herman. Later op de avond stuur ik Herman nog een bericht dat hij me  tot 24:00 mag storen als er wat gevangen word en anders morgen vroeg weer.

Op de een of andere manier zit ik ineens bij een bekende visser (respect voor deze man), welke momenteel ook actief is op Loosdrecht, thuis op de bank. De vangsten gaan goed verteld hij me, samen lopen we naar zijn steiger en hij laat een aantal bewaarzakken zien met 6 karpers. ‘Nou nou..” zeg ik, “niet verkeerd” en ik loop vervolgens via de voordeur naar buiten om geconfronteerd te worden met een plots invallende vorst. Tot overmaat van ramp begint het nog te sneeuwen ook, “kut” dacht ik nog, dit is niet goed voor de verdere vangsten… Bliep Bliep, Blieb Bleip…..  versuft doe ik mijn ogen open, een whatsapp, ik lag te dromen, bizar joh. Zelfs tijdens de slaap draait het momenteel om vis haha… Het is een bericht van Herman, of ik langs kon komen. Hij heeft nog 3 mooie vissen weten te strikken waaronder een schub van 21 pond (02:10), een spiegel van 30 pond (06:00) en een spiegel van 32 pond (06:15). “ik kom er aan”

Snel kleed ik mij aan en spring de auto in richting Loosdrecht, ik had met Herman afgesproken dat hij mij op zou pikken bij een parkeerplaats welke slechts op enkele minuten varen van onze stek ligt.”Mogguh Herman”, “goed bezig!” ik stap en we varen richting de stek. Tijdens de korte vaart richting de stek bespreken we hoe de nacht is verlopen en welke stekken er zijn bevist. Net zoals in de vorige sessie was het de hengel op het zachte deel welke als eerste af was gegaan. Ook de tweede vis kwam vanaf het zacht. De twee laatste vissen kwamen vroeg in de ochtend vanaf de doorgang. Waar we voorheen alleen op de doorgang visten, hebben we door het anders positioneren van de boot/boten en aanpassen van de montage nieuwe kansen weten te creëren op potentieel interessante stekken met een extreem zachte bodem. Voor Herman was het in dit geval (lees:sessie) de derde “bonus” hengel op de zachte stek welke dus twee “bonus” vissen heeft opgeleverd. Zo zie je maar weer dat het goed is om een stek eens vanaf een andere invalshoek te benaderen en en probeert nieuwe kansen te creëren.

Bij de boot aangekomen pakken we als eerste de 30 pond schub, een prachtige vis om te zien, winterkleed al aan en een mooie ronde buikje.

Schitterende najaar spiegel

Wat een schitterende najaar spiegel

Ook de spiegel van 32 pond ziet er goed uit, twee vissen waar Herman en uiteraard ook ik erg blij mee zijn. De stek begint steeds interessantere gewichten te produceren en we hebben er eigenlijk wel vertrouwen in dat er nog meer te halen valt. De Red Flower boilies doen hun werk goed en ons gevoel zegt dat dit voorlopig nog wel even het geval zal zijn. Stiekem hopen we nog op een aantal mooie verrassingen. We besluiten dus weer om door te voeren, de voorspellingen wat betreft temperatuur zijn zeker niet in ons nadeel en we besluiten om voor de maandag nacht weer een gezamenlijke sessie te plannen.

nog-een-grote-spiegelkarper

Ondanks de dril die plaatsvond boven de stek, toch binnen 15 minuten weer een aanbeet van een schitterende spiegelkarper.

Man wat heb ik veel zin om te vissen zeg en wat een heerlijke tijd van het jaar is dit, mijn karperhart draait op volle toeren en ik voel een enorm verlangen om nog 1 x alles op alles te zetten om nog een paar laatste mooie vissen te strikken. Ik weet dat in mijn vorige stuk heb aangegeven waarschijnlijk niet meer op Loosdrecht te kunnen vissen ivm werk. Laat ik het zo zeggen dat ik na deze goede sessie van Herman de zaken zo geregeld heb ik dat ik aanstaande maandag weer op mijn boot achter onze geschubde vrienden aan kan jagen. Hopelijk volgt snel een volgend stuk met een aantal mooie vangsten.

Groet en goede vangst,

Jaap

Test visser Flexible CarpFishing