Het verslag van de 2e potentiele testvisser

Eerst even Voorstellen

Ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Valentijn van Schooneveld 26 jaar en gelukkig geboren in dit land vol met mooie karpers. Het vissen begon bij mij eigenlijk al toen ik een jaar of acht was. Mijn vader gaf toen les op de jeugdviscursus bij ons in het dorp. Na jaren op klein water te hebben gevist begon voor mij de uitdaging op groot water. Iets waar mijn passie ligt, en waar die altijd zal blijven !!!

 

Het onbekende

15-09-2013 13.00

Het moest gaan gebeuren mijn eerste kennismaking met Flexible Carpfishing. Na de uitnodiging te hebben gekregen, om met het mooie concept te gaan vissen, reed ik vol adrenaline richting de winkel “Flexible Fishing Products” in Mijdrecht. Gelukkig was dit gevoel al gauw over toen ik er aan kwam!!  Freek en Martin stelden mij al snel op mijn gemak. Wij namen gezamenlijk het nodige door en mijn bestelling stond vast ! Ik zou gaan beginnen met het voeren met de “Red Flower” boilie en gaan vissen met de Snowgirl, beide van Flexible Carp Baits.

 

De Snowgirl

De snowgirl is een boilie waarin een pop up verwerkt zit met daar omheen een krimpkous, waardoor deze bestendig is tegen kreeft en andere onderwater dieren. Tevens zet de boilie na verloop van tijd uit en als je de zijkanten er iets vanaf haalt, zorgt dit voor meer attractie en kan je boilie wel 2 a 3 dagen in het water liggen!!

Top aas die Snowgirls

Top haakaas die Snowgirls

https://www.flexible-carpfishing.nl/snowgirls/

 

Het Hit & Run systeem van Flexible Fishing Products

Het hit&run systeem !!!!  Deze leader word met de hand door de mannen zelf geknoopt en door de extreme soepelheid zal deze leader altijd mooi de contouren van de bodem volgen. Daarnaast zal deze leader door zijn gladde karakter soepel door de hit & lood systemen glijden en is deze extra lang gemaakt door de opgedane ervaring met de onderwater camera’s. (Veel van de onderwater filmpjes kun je zien op het you-tube kanaal van Flexible Carpfishing.) Daarbij is er onderscheid gemaakt middels een grote lus aan de onderkant (waar de hit & run loodclip of de hit &  run insert aan kan worden bevestigt) en een kleine smalle lus aan de boven kant, waardoor een goede doorvoer van de hoofdlijn/leader na een lijnbreuk is gegarandeerd !! Ook zorgt deze leader ervoor dat de vis het lood niet kan gebruiken met het schudden van zijn kop om zichzelf van de haak te ontdoen. Normaal gesproken ben ik niet iemand die zomaar met een ander systeem gaat vissen, maar dit systeem sprak mij enorm aan. Het is een vis veilig systeem en daarbij komt dat ik hem zelf nog nooit op deze wijze had gezien, vol vertrouwen ging ik er mee aan de slag.

red-flower-boilies

De leader XXL en de Red Flower boilies van Flexible Carp Baits

https://www.flexible-carpfishing.nl/robin-red-boilie/

 

Mijn Viswater

Het water wat ik bevis is zo’n 735 hectrare groot en ik had besloten dat ik 2 stekken zou gaan bevoeren. De eerste stek met de Redflower- gemengd met de Cannibal Krill Squid- boilie. Deze laatste boilie is, zoals de naam al doet vermoeden, een Krill boilie met vismeel en afgemaakt met een Squid flavour die ook zeer goed te gebruiken is bij instant vissen. Op de andere stek zou ik door blijven voeren met mijn eigen boilie om het verschil te gaan ervaren. Na twee weken te hebben gevoerd was het dan zover, mijn eerste sessie vissen. De eerste nacht moest het gaan gebeuren op de stek die voorzien was met de Redflower- gemengd met de Cannibal Krill Squid- boilie en de tweede nacht op de stek die ik had bevoerd met mijn eigen boilie.  Na heel de nacht niks gevangen te hebben, kreeg ik rond 9.00 plots een mooie rustige oploper. Met als resultaat mijn eerste vis op de Snowgirl en meteen een dertiger! Deze vis heb ik een paar weken ervoor ook al gevangen maar deze keer op totaal ander aas. De boilies hebben zich voor mij op dit water nu al bewezen !!!

mooie-grote-schubkarper

De boilies en de Snowgirls van Flexible Carp Baits hebben zich nu al bewezen !!!

De tweede nacht ging de wind draaien en ook werd dit gelijk een keiharde blank. Nu weet ik dat er niet heel veel vis zit op het water waar ik vis en als dan ook de wind nog is gaat draaien, is de keuze voor mij snel gemaakt… verkassen dus!!

 

Het tweede viswater

Op naar water 2. Eerst even een avondje wezen stappen, zodat ik deze stek op vrijdag avond kon gaan aanvoeren met de de Redflower- gemengd met de Cannibal Krill Squid- boilie. Het moest weer gaan gebeuren! Ik kan hier maar 2 hengels kwijt i.v.m. vele eilanden gezonken takken enz. Na de hengels te hebben beaast met de Snowgirl was het al snel raak. De eerste vis lag op de mat en wel gelijk een schub van 34 pond!!!

 

nog-een-schitterende-schubkaper

De eerste vis van het 2e water en gelijk een schub van 34 pond!

Mijn weekend kon niet meer stuk. 2 mooie dertigers geland. Daarnaast had ik ook nog een schub van 26 en  24 pond, zeker niet verkeerd !!!

Op het water waar ik mijn voersessie aan het houden ben, hoop ik ook zeker een onbekende Nederlandse veertiger te gaan vangen. Het water wat ik bevis is immers 735 hectare groot dus dit moet haalbaar zijn. Later zal ik jullie hier meer over vertellen. Bij deze wil ik Freek alvast van harte bedanken, en hoop ik jullie over een paar weken verder mee te nemen in mijn visserij, waar ik verslag zal doen over mijn weekend, met de KWO in België, mijn voertechniek, en jullie wat zal gaan vertellen over de spong laag die op dit moment aan het oplossen is op mijn thuiswater. Verder wens ik jullie alvast een heel mooi najaar toe. Het moet nu gaan gebeuren, de mooiste tijd van het jaar !!!

schitterende-najaarsfoto

De mooiste tijd van het jaar.

Flexible carp baits

U VRAAGT WIJ DRAAIEN

Tight lines,

Valentijn van Schooneveld