Het verslag van de 3e potentiele testvisser

1e karpersessie met Flexible Carpfishing

De filmpjes van Flexible Carpfishing

Na een druk weekend kan ik eindelijk even relaxen. De foto’s van de vrijdag ervoor doen mijn hart sneller kloppen. Wat een vissen!! Graskarpers tot 17,4 kilo passeren op mijn tablet via het You Tube kanaal van Flexible Carpfishing. Een “Droom” nacht noemen ze het ook wel. Een nacht waarin alles gaat zoals je verwacht.

Tijdens de dagelijkse facebook check kom ik een prachtig filmpje tegen. Grote karpers die een voerstek leegvreten, en een nog grotere graskarper die zich vergrijpt aan het haakaas. Maar als ik het filmpje nog eens goed bekijk zie ik dat de vis toch iets aparts in zijn bek heeft.

Een paar muisklikken verder beland ik op de site van Flexible Carpfishing en kom ik er gauw achter wat de grote graskarper nou zo lekker leek, “De snowgirl”. Met volledige focus struin ik de site af en kom ik prachtige dingen tegen. Van een complete boillie range tot aan een week vissen op de Vinkeveense plassen en/of de Loosdrechtse plassen.

De Snowgirl

Een “Snowgirl” is in principe niets anders dan een boillie met daarin een pop-up verwerkt. Deze boilie is omsloten met een krimpkous die alles bij elkaar houdt en tegelijkertijd functioneert als bescherming van het haakaas. Geen standaard “Snowman” presentatie meer, maar net wat anders. De pop-up is aan de bovenkant nog goed zichtbaar, waardoor deze erg goed opvalt.

Ik werd erg nieuwsgierig naar alle producten en besloot eigenaar Freek Stevens een mailtje te sturen en voor ik het door had stond ik een paar dagen later in Mijdrecht. Onder het genot van een bakje koffie vertelde Freek mij alles over zijn bedrijf en kon ik genieten van alles wat er achter de schermen afspeelde.

Flexible Carpfishing heeft zich gespecialiseerd in het vissen op zowel de Vinkeveense plassen als op de Loosdrechtse plassen. De (zelf geknoopte) kant en klare leaders en onderlijnen welke o.a. worden samengesteld met de producten van “PB products” zijn uitvoerig getest en vastgelegd op camera. Vandaar ook de prachtige onderwaterbeelden van de enorme graskarper.

Door dit aan te bieden krijgt elke klant de kans om zo effectief mogelijk te vissen en wordt de kans op vangen van grote karpers een feit! Aangezien de onderwaterbeelden het bewijs tonen, waarom zouden wij het niet aannemen?

Omdat ik erg benieuwd was of het aas en end tackle materiaal op mijn thuiswater ook zo goed zou lopen, kreeg ik wat test materiaal mee om dit aan den lijve te ondervinden.

De testfase kan beginnen!

Na anderhalve week voeren met een combinatie van de Red Flower-, Cannibal Krill Squid- boilie en de luxe partikelmix van Flexible Carpbaits, was het eindelijk zo ver. Het was vrijdag middag 5 uur en binnen no-time zat ik in de auto. Gelijk door naar het water, want wachten kon ik niet meer. Het vertrouwen steeg naar een hoogtepunt toen ik aan het water stond. De hengels moesten zo snel mogelijk op de voerplek liggen. Beide hengels werden beaast met een “Snowgirl”.

Tijdens het opzetten van mijn tent kreeg ik een volle run op mijn linker hengel. Helaas merkte ik het gelijk al tijdens het oppakken van de hengel, NIX! Gauw weer op de plek en verder gaan. Nog geen uur later vertrok dezelfde hengel opnieuw maar weer had ik niets. Hoe kon dit nou?!?!?!

De hit en run leader systeem zag er perfect uit en deed zijn werk. Omdat ik ook met de onderlijnen van “Flexible Carpfishing” zat te vissen bekeek ik deze eens goed. Na lang turen en brainstormen had ik het!  De onderlijnen zijn standaard geknoopt op een 24 mm “Snowgirl” met haakmaat 4. Aangezien ik met een 20 mm “Snowgirl” viste monteerde ik een klein stukje siliconen tube op de haaksteel. Dit zorgde ervoor dat het haakaas iets dichter op de haakbocht zit, en minder gaat zweven in de bek van de karper. Deze kleine aanpassing bleek voldoende en niet veel later poseerde ik met de eerste vis.

mooie-schubkarper

Poseren met de eerste mooie schubkarper.

De vis scheet het voer vol uit en dat is altijd een goed teken! Dat bleek de volgende ochtend ook want geslapen had ik niet. De 7 runs van die nacht hebben mij klaar wakker gehouden. Dat was lang geleden dat ik zo’n goede sessie had gedraaid. Ik hoor het Freek nog zo zeggen… Ons aas filtert de grotere vissen er tussen uit. Nou daar ben ik achter gekomen.

mooie-spiegelkarper

Een extreem sterke spiegel die de gevoerde mix wel erg lekker vond!

Een schitterende sterke spiegel die de “Snowgirl” niet kon weerstaan!

Na deze sessie bleef ik doorvoeren en uiteraard was ik vrijdag weer vroeg aan het water. Zou het weer zo gek gaan? Ik was goed voorbereid en de hengels lagen op de zelfde stekken. De sessie liep perfect!  3 prachtige vissen konden op de gevoelige plaat vastgelegd worden.

boilies-vallen-in-de-smaak

Dat die de gevoerde mix goed vond smaken blijkt wel.

De vissen blijven op de stek en vreten hem toch echt helemaal leeg.

Mijn volgende bestelling is weer gedaan en hoop tot de winter zo door te vangen.

Stay Tuned!

Cyriel Ramlakhan