Instant wintersucces op de rivier voor Wim Hanegraaf

Het vissen op de rivier is vaak erg lastig, zoeken, voeren, veel vissen en volhouden is wat je op termijn succes kan opleveren. Maar juist als je denkt dat je het allemaal doorhebt ga je weer op je gezicht en denk je waar ben ik aan begonnen, maar juist dan is de voldoening extra groot als dan toch je langverwachte vis op de mat komt. Zo was dit afgelopen najaar erg lastig, ik had ze op het voer maar na de deelname aan het wcc waren ze verdwenen en kreeg ik ze niet meer gevonden. Met de staart tussen de benen ben ik weer teruggegaan naar een putje in de buurt en daar nog een paar nachtjes gemaakt. Maar het zat me nog steeds niet lekker dat ik het seizoen op de rivier niet lekker had afgemaakt en ik wilde op zoek gaan naar een winterstek op de rivier.  Zo zijn we gaan rondrijden en op zoek gegaan naar potentiële winterstekken. Die hadden we eigenlijk al snel gevonden. De stek is lastig bereikbaar en dat heb ik graag dan heb ik hem ook voor me eigen, normaal ga ik ook het liefst met de boot maar die ligt nu in de winterstalling.

De lijnen lagen deze keer ook al mooi op tijd in, onder andere met de snowgirl van Flexibel Carpfishing, een uitkomst omdat de krabben en de witvis soms de boilies terroriseren, en door de krimpkous om de “Snowgirl”  blijft alles goed op zijn plek.

De befaamde "Snowgirl"

De befaamde “Snowgirl”

Ik had alleen nog 24 mm “Red Flower”  in de vriezer nu vind ik dit voor het vissen op de rivier de ideale maat, maar kies ik in de winter liever voor kleiner aas, nu is dat natuurlijk simpel op te lossen door ze in kleinere stukjes te breken. Hierdoor lekken de attractors ook lekker uit, wat extra attractiviteit heb ik in de winter graag. In de avond kreeg ik al een paar tikken op de top, en vismaat Danny ving al vlug een dikke winde, er was dus toch al vis op de stek gearriveerd.  Even voor middernacht kreeg ik dan toch de gehoopte fluiter maar toen ik bij de hengels stond was de beet stilgevallen. Maar ineens zag ik de swinger weer langzaam omhoog kruipen. Bam, hangen! Ik voelde direct al dat het een karper was, het loodsysteem van PB wat Freek mij had meegeven deed prima zijn werk, en ook de door “Flexibel Fishing Products” geknoopte onderlijn leverde geen problemen op. De karper kon na een stevige dril geschept worden en bij het onthaken zag ik dat de vis mooi in de onderlip was gehaakt, klasse! De karper kon op deze plek veilig gezakt worden voor een mooie fotoshoot in de ochtend, waarna de vis weer van zijn vrijheid kon genieten.

Schitterende winter schubkarper!

Schitterende winter schubkarper!

Filmpje van de vangst.

Groetjes,

Wim Hanegraaf