Jeugdkamp karpervissen groot succes!

MTC BaitsJeugdkamp karpervissen Flexible-carpfishing samen met MTC Baits een groot succes!

Na het succes van vorig jaar organiseerde we dit jaar weer een jeugdkamp.

Uiteraard hebben we dit nu samen met onze nieuwe aasleverancier MTC baits gedaan. Wij vinden het belangrijk om ook de jeugd de kans te geven om kennis te maken met het bootvissen en vissen op groot water. Verder delen wij graag onze kennis met de vissers van de toekomst. Na weken van voorbereiding was het afgelopen vrijdag zover. De boten lagen op de stekken en het gras op de eilanden was keurig gemaaid. Zelfs de uitwerpselen van de ganzen waren opgeruimd. Ook waren op de stekken nog diverse obstakels weggehaald.

maaien

De laatste voorbereidingen voor het jeugdkamp

De enige uitdaging die nog open stond waren onze bekende originele “Snowgilrls”. Deze hadden we donderdag vers gemaakt van de MTC Supa Tuna en de Scopex bollen. Dit befaamde haakaas wat zich kenmerkt door het halfopen beschermende anti-kreeft krimpkous en verzonken Pop-up was niet alleen super aantrekkelijk voor grootte karper maar ook voor de hond des huizes die in een onbewaakt ogenblik ruim honderd “Snowgirls”naar binnen wist te werken!

hond

Meer dan honderd “Snowgirls” naar binnen, dus maar weer nieuwe maken!

Door de inzet van het hele team van Flexible-carpfishing was uiteindelijk alles op tijd klaar en konden de jeugdige deelnemers ontvangen worden. Na wat telefoontjes had iedereen de afgesproken plek gevonden en werd er afscheid genomen van de ouders en gingen de deelnemers per boot,  vol spanning op weg naar hun stek voor de komende dagen. Per koppel was er een begeleider aanwezig die  de deelnemers opving en meehielp om de spullen op te bouwen.  Alle stekken werden bevoorraad met MTC-baits en Snowgirls en natuurlijk het nodige eten en drinken . Het weekend was all inclusief dus het mocht de deelnemers aan niets ontbreken.

spullen in boot

Alles in de boot en naar de stek

Nadat iedereen kennis had gemaakt met zijn begeleider en alles had opgebouwd werden de hengels uitgevaren dmv GPS. Iedereen was er klaar voor en nu was het wachten begonnen. Het duurde niet lang voordat de eerste vis zich melde en binnen 24 uur stond de teller al op zes mooie vissen waaronder een 30 ponder  wat direct een PR betekende voor de vanger. Een aantal aanbeten konden helaas niet verzilverd worden doordat op een aantal stekken of tegen obstakels gevist werd of de vis op grote afstand uit het wier moest komen.

karper 15,2kg

De eerste PR is gesneuveld, 15,2kg!

Zaterdag was het prachtig weer en de deelnemers hadden gedurende de dag voldoende gelegenheid om onze begeleiders het hemd van hun lijf te vragen. Er werden tactieken besproken, voerstrategieën uitgelegd, uitleg gegeven over obstakelvissen en natuurlijk volop geknoopt. Ook werd er natuurlijk gevist! Vandaag bewees de kwaliteit van MTC- baits en de “Snowgirl” wederom . Ondanks de drukte op het water werden er op diverse stekken mooie vissen gevangen.

En er werd  weer een PR verbroken met een prachtige schub van maar liefst 19kg!!!! De dril kon zelf gefilmd worden met onze drone. De meeste aanbeten vonden overdag plaats waardoor de tijd wel hard ging. Binnenkort zal al het beeldmateriaal te zien zijn op de site www.fexible-carpfishing.nl . Gedurende het weekend is er voldoende gefilmd door de deelnemers en de begeleiders om hier leuke compilaties van te maken.

karper 19kg

Ook voor deze deelnemer een nieuw PR van maar liefst 19kg!

Zaterdag eind van de dag was de inwendige mens weer aan de beurt en deze keer hadden we een fantastische BBQ georganiseerd. Doordat iedereen een eigenstek had en deze over heel de plas verdeeld lagen  zijn we met een BBQ op een boot alle stekken langs gevaren en ter plaatse voor de deelnemers het vlees gebraden. Teun bedankt, je bent een top kok!

teun

Onze mobiele BBQ man

De laatste nacht diende zich al aan en het weer sloeg iets om. De warmte werd broeierig en omweer kon niet uitblijven. De begeleiders werden geïnstrueerd wat te doen bij noodweer en de nacht kon beginnen. Het bleek gelukkig mee te vallen en op een paar flitsen en druppels na verliep de nacht rustig.

Zondag werden nog een aantal mooie vissen gevangen de aan het begin van de middag zat het erop. De spullen werden weer ingepakt en de deelnemers gingen moe maar voldaan terug naar het afhaal punt. Hier werden de prijzen verloot waaronder een Camouflagetent  twv 225 euro, een MTC-bait pakket en een keer 24 uur vissen met….! Ook kreeg iedere deelnemer nog de DVD “Caught in the Act”  mee. Onze jongste deelnemer, Armin had helaas niets gevangen maar bleek uit het goede hout gesneden te zijn en hebben we gevraagd om eens na te denken om onze jongst testvisser te worden nog een keer terug te komen om een paar dikke bakken te vangen. Hier horen we zeker nog wat van!

snowgirls

Iedere deelnemer ontving 2,5kg MTC-baits en verse “Snowgirls”

Al met al hebben de deelnemers  tien mooie vissen weten te landen waaronder een topvis van 19kg, diverse PR’s zijn verbroken en de jeugd is enthousiast gemaakt over het bootvissen en vissen op groot water. Alle deelnemers gaven aan volgend jaar zeker terug te komen. De jeugd heeft de toekomst, deze mannen in ieder geval!  Heren, het was ons een waar genoegen en hebben van jullie genoten, tot volgend jaar en blijf vissen!

Wij van Team Flexible-carpfishing waren moe maar voldaan en hebben nog maar een dagje doorgevist om bij te komen! Dit jeugdkamp is zeker voor herhaling vatbaar dus houd Facebook in de gaten!