Nieuw teamlid Flexible Carpfishing

Welkomstbak als nieuw teamlid Flexible Carpfishing

Enkele maanden geleden vroeg Freek mij of ik niet wat zou vinden om bij het team van Flexible Carpfishing te komen vissen. Mijn antwoord was op dat moment dat ik even de tijd wou nemen om definitief ja te zeggen.

Ik had een aantal aanbiedingen op zak en ik wou rustig de tijd nemen om mijn beslissing te nemen, ik moest me er natuurlijk wel comfortabel bij voelen, en het volledig vertrouwen krijgen in de producten en de diensten van Flexible Carpfishing.

Foto-1-peter-vlasveld-vinkeveen-spiegelkarper-flexible-carpfishing

Een nieuwe NL Personal Best een bekende Vinkeveense Spiegelkarper

Nu enkele maanden later, na veel sessies te hebben gevist op de Vinkeveense plassen, en kennis te hebben gemaakt met de andere teamleden, mag ik met trots vertellen dat ik als consultant actief zal zijn voor Flexible Carpfishing.

Foto-2-peter-vlasveld-schubkarper-bootvissen

Een prachtige schubkarper vanuit een van de nieuwe huurboten

 

Een Najaar om naar terug te kijken

Nadat ik van de zomer de filmspecial ben wezen filmen voor Carpcrossing (die binnenkort uitkomt), was ik eigenlijk niet weg te slaan van Vinkeveen. Ik viste enkele sessies op de Zuidplas en ben een weekend alleen op pad geweest met een van de nieuwe huurboten. En bij elke sessie groeide het vertrouwen in het aas en de bijbehorende snowgirls.

Foto-3-snowgirl-red-flower-flexible-carpfishing

Bij elke sessie groeide het vertrouwen in het aas

Ook viste ik een sessie met de teamleden terwijl we de onderwatercamera’s te water lieten en we druk bezig waren met het testen van de Wifi-camera. Ik was helemaal in me element, op het water, op de boot, al vissend meekijken wat er onder water gebeurd. Zoveel informatie komt er dan op je af, waar je normaal achter je stokken zit af te vragen of alles wel goed ligt en of er al karper is langs geweest.

Foto-4-flexible-carpfishing

De gezamenlijke sessie

Tijdens die sessie worden we in de vroege ochtend gewekt door een snoeiharde fluiter, en Martin Boot pakt de hengel en samen gaan we naar de vis toe. Eenmaal boven de vis zien we dat het een bak van een schub is, en eenmaal in het net is de euforie van ons beide niet te beschrijven. Een droomvis voor Martin in de vorm van een 20Kg+ schubkarper!

Foto-5-martin-boot-schubkarper-20-kilo

Een droomvis voor Martin in de vorm van een 20Kg+ schubkarper

Het Jawoord

Twee weken geleden was ik wederom op Vinkeveen te vinden. Enkele gesprekken zouden worden gecombineerd met nachtjes vissen. En vertelde ik Freek dat ik er wel oren naar had om op zijn aanbod in te gaan. In mijn ogen kon ik dit prima combineren met de andere sponsoren en met de plannen voor 2014 en verder.

Tijdens die sessie verspeelde ik helaas een vis, en licht teleurgesteld maar toch ook voldaan keerde ik huiswaarts.

Afgelopen weekend waren er eigenlijk nog geen plannen gemaakt, en Freek belde mij of ik zin had om op de Noordplas te komen vissen. En dit keer zou hij zelf ook vissen, iets wat hij door de drukte al maanden niet meer had gedaan.

Foto-6-collage-vinkeveen-najaar

Schitterende sfeerfoto´s

 

De welkomstbak

De vooruitzichten waren typisch voor dit najaar…veel wind, regen en koude lucht. Prima groot water condities dus!

Foto-7-hersft-op-vinkeveen

Herfst op Vinkeveen

De eerste nacht was het meteen raak voor Freek, en mocht hij na lange tijd weer eens zelf poseren met een prachtige Vinkeveense torpedo schubkarper. De vis kwam van een strategische plek, waar de mogelijk passerende karpers de snowgirl niet zouden kunnen ontkomen.

Foto-8-freek-stevens-torpedo-schubkarper-vinkeveen

Freek met een prachtige Vinkeveense torpedo schubkarper

De volgende dag sloot Martin Boot aan, en zou Martin de stek van Freek overnemen. Gedurende de dag onderging de Wificam de mogelijke testen in het barre najaarsweer en bespraken we de nodige plannen voor komend jaar.

De nacht zou onstuimig worden, het zou gaan stormen en we zouden verrast worden met veel regen, hagel en dalende temperaturen.  Dit in combinatie met een nieuwe maan en een dalende luchtdruk, kon het niet anders dat er vis op de kant zou komen…

Foto-9-collage-gezamenlijke-sessie-flexible-carpfishing

Gezamenlijke sessie

Die nacht land ik tussen de buien door een kleine schub, welke we even snel met de telefoon op de foto zetten om vervolgens snel weer de warme slaapzak op te zoeken.

Foto-10-martin-boot-spiegelkarper

Martin met een fantastisch mooie spiegelkarper

De volgende ochtend werden we zelfs verrast met enkele zonnestralen, en mochten Martin en ik allebei met een prachtige najaarsvis op de gevoelige plaat. Martin ving een prachtige donkere spiegelkarper en ik beleefde deze zondag op een wolk in Vinkeveen…

Een van mijn stoutste dromen kwam namelijk uit, want ik heb een grote zwak voor grote schubkarpers, echter in Nederland ving ik ze nooit groter als 16kg en in Frankrijk ving ik er destijds een van 21kg. Maar een welkomstbak op Vinkeveen van 24,5Kg!?

Foto-11-peter-vlasveld-flexible-carpfishing-schubkarper-24-5-kilo

De welkomstbak van Vinkeveen van 24,5 Kg

Tot slot

Een gezamenlijke sessie op deze manier afsluiten is fantastisch. Samen de lijnen uitvaren, samen drillen en gezamenlijk discussiëren over alles wat met Flexible Carpfishing te maken heeft. Het vissen op Vinkeveen en de Loosdrechte plassen is geen gemakkelijke visserij, daar moet hard gewerkt worden. En alles doe je samen, als een team. En datzelfde geldt voor een bedrijf, dat word gedragen door een team  met teamleden die elkaar aanvullen, met een diversiteit aan mensen.

Foto-12-flexible-carpfishing-boot

Flexible Carpfishing

Het team van Flexible Carpfishing bestaat uit meerdere enthousiaste, ervaren en gedreven karpervissers, en ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van uit mag maken!

Tot op de beurs!

Peter Vlasveld

Foto-13-peter-vlasveld-flexible-carpfishing-carpcrossing-spiegelkarper

Nog een mooie spiegelkarper