Eerste karper lente sessie

Na een lange winter vorig jaar, worden we dit jaar getrakteerd met een heerlijke zachte winter. Net als vorig jaar heb ik in de winter redelijk wat nachtjes door kunnen vissen. Echter was het dit jaar met een slecht resultaat. Ik besloot om te wachten op betere luchten.

Begin dit jaar werd er aan mij gevraagd of ik zin had om mee te helpen op de Carp Zwolle. Flexible-carpfishing had een paar handen te kort en het leek mij erg leuk dit eens te ervaren. (Je bent daar immers als een kind in een snoepwinkel.) Een weekend zo met je hobby bezig te zijn is heerlijk. Zo leerde ik de mannen van Flexible-carpfishing voor het eerst kennen.

Na een weekend kwijlend te hebben rond gelopen van al het moois, ben ik toch weer aan het vissen geslagen. Maar wederom een teleurstellend resultaat. Het lekkerste is toch in je eerste sessie van die akelige nul afkomen. Helaas!

Het is inmiddels lente geworden en ik hou al een tijdje de weersverwachting in het snotje. Ik zie een week oosten wind en dubbele nachttemperaturen. Maar vlak voor het weekend draait de wind naar zuidwest en neerslag met 6 graden s’nachts. Ik besluit om licht te gaan voeren en vrijdag de stek te bevissen. Ik val die avond gewoon weer zonder vis in slaap.

In de ochtend word ik wakker met een lichte teleurstelling en besluit om opnieuw de hengels te prepareren. De Supa Tuna’s van MTC-baits, waar ik al mee gevoerd had, knal ik er weer aan en binnen een kwartier is het raak.

Remy spiegelkarper

Heerlijk, een puntgave schubkarper!

De verwachte neerslag blijft uit en het wordt gewoon een heerlijke dag. Ik schiet overdag een aantal mooie plaatsjes met de GOPRO en peil wat andere stekken. Vol vertrouwen ga ik de nacht in.

Die nacht weet ik er nog een te vangen, en wat voor één. Een puntgave schubkarper die net 15kg niet aantikt. Prachtig.

Remy schubkarper

Ik ga de volgende dag voldaan naar huis een bestel direct op de webshop van Flexible-Fishingproducts.nl een nieuwe lading Supa Tuna’s met bijbehorende dip.

Voor mij geldt MTC-baits rules!