Camping Pod XL

Onze nieuwste aanwinst de Camping Pod XL, medio mei zal deze klaar zijn en is een stuk groter dan de vorige Camping Pod. De kleinere gaat vanaf nu door het leven als Mobile Pod

Bijna klaar

De Camping Pod XL

Op de kop van één van de landtongen staat onze Camping pod XL. De Camping Pod XL is een soort houten tent van 3 bij 4 meter die geplaatst is op een groot vlot van 6 bij 6 meter. Een accommodatie direct aan het water. Ideaal voor de karpervisser die graag wat meer luxe wil, maar toch van het buitenleven en avontuur wil genieten! De Camping Pod Xl is voorzien van stroom en licht, handig voor het opladen van je telefoon, fishfinder, accu’s of andere apparaten. Er is een koelkast aanwezig en een kooktoestel. Verder heeft de XL uitvoering openslaande deuren. Op korte termijn zal er ook stromend water zijn naast de Camping Pod XL.

Nog meer ruimte tijdens het vissen op groot water

Met koelkast en kookgelegenheid

Doordat u op de kop van een landtong zit heeft u het grote water recht voor u. U kunt naar links richting een ander eiland vissen, naar rechts naar een andere kop, maar vooruit heeft u natuurlijk zeeën van ruimte om interessante stekken te vinden. Er zijn plekken tussen het wier, maar ook grote harde mosselplateaus. De diepte varieert tussen de 3 en de 6 meter.

Alle ruimte voor uw set-up

 

Visgids

U wordt door een teamlid van Flexible Carpfishing van het vaste land naar uw stek gevaren met een grote aluminium platbodem. Hier zal hij alles aan u uitleggen en wat naar zijn mening de meeste kans zal hebben tot slagen. Aan het einde van uw visvakantie wordt u weer opgehaald.

Wie droomt er nu niet van om hier een karper te vangen? En wat voor karpers zijn er mogelijk? Geregeld worden er vissen geland over de 20 kg met behulp van onze teamleden van Flexible Carp Fishing. Een van hen is fanatiek duiker en mag graag met de onderwatercamera aan de slag om de wonderbaarlijke karpers hun gang te zien gaan in en rondom het ‘Vinkeveense Plassen’ eiland. Veel van zijn werk vind u dan ook op Youtube Flexible Carp Fishing.

 

Vinkeveense Plassen

De ‘Vinkeveense Plassen’ zijn een 3tal aan een gesloten plassen van totaal 1000 hectare kristal helder water. Vroeger werd er op de plassen veen gewonnen. Vandaar dat er allerlei landtongen en eilandjes zijn ontstaan.

Je vind er diepe delen, ondiepe delen, overhangende bomen, lelie velden, grote stukken bezaaid met wier en giga plateaus bezaaid met mosselbanken.

Het bestand aan vis is zeer divers. Naast natuurlijk de schub karpers, spiegel karpers en graskarpers, vind je op de Vinkeveense Plassen ook een groot bestand aan voorn, brasem, baars, snoek en snoekbaars.

Het is absoluut geen makkelijk water. Mede door de plantengroei en het heldere water is het zeer belangrijk dat je voldoende tijd besteed aan het zoeken waar je het aas het beste neer kan leggen. Hierbij is een waterkijker zeker een handig hulpmiddel dat eigenlijk niet in de uitrusting mag ontbreken. Zo kan je zien waar je haakaas exact komt te liggen. Precies in dat kale plekje tussen het wier, of op het randje van de mosselbank onder de uitstekende boom.

Ook kan het in de zomer, en zeker met het mooie weer, behoorlijk druk zijn met bootjes die af en aan varen. Dus het uitleggen van de lijnen kan je dan het beste doen op de rustigere momenten. Ben je hier een beetje handig in geworden kan het natuurlijk ook makkelijk tussen de boten door, maar een beetje kunde komt er dan wel bij kijken. Vergeet natuurlijk vooral geen toplood mee te nemen want is een must op dit water.

Toch is er natuurlijk niets mooiers om dan een dril op het grote water mee te maken. Meestal oer oude en enorm sterke schubs en spiegels die het uiterste van je hengel vragen. Met je boot achter de vis aan omdat deze zich anders in het wier vast zwemt. De hengel over de rand van de boot met de top het water in en een langzaam tikkende slip. Langzaam verplaatst de boot zich mee met de hard vechtende vis. Tot je dan vanaf het diepe de eerste schim van je opponent ziet verschijnen. Steeds duidelijker wordt het beeld van die krachtpatser die jou al 10 minuten over het water voort trekt. Tot zij zich uiteindelijk op haar zij gewonnen geeft en langzaam over de netkoord glijdt. Fantastisch avontuur. Dat is de beloning van een geslaagde vis sessie op Vinkeveen.

 

De eilanden van Vinkeveen

Op de ‘Vinkeveense Plassen’ hebben wij, van ‘De Vissende Hollander’ samen met Freek, van Flexible Carp Fishing, een paar eilanden uitgezocht. Elk eiland bied u verschillende mogelijkheden om schitterende zware karpers te vangen.

plattegrond-Vinkeveense-Plassen