Nieuwe bootstek Flexible Carpfishing

Flexible Carpfishing is ooit begonnen met vistrips op de Vinkeveense Plassen. Met het vissen vanuit de boot als een uniek concept op enkele topstekken van Vinkeveen.

Later zijn er aan de stekken vlonders toegevoegd, zodat er iets meer ruimte ontstaat om je ding te kunnen doen en wat bewegingsvrijheid te hebben.

oude visstek klinkhamer

Afscheid van de zuidplas op de Vinkeveense Plassen

De stekken bevonden zich op de zuidplas van de Vinkeveense Plassen, onderverdeeld in een A stek, en een B stek. De A stek was de wat moeilijkere stek door de verschillende dieptes, plantenbedden,  drukte door boten en andere waterrecreanten. Alles diende daar met de boot te worden uitgevaren en afgedrilt, een stek voor gevorderden. De B stek was iets minder moeilijk, maar was ook minder uitdagend.

klinkhamer zonsondergang

Veel klanten hebben met veel plezier op de zuidplas gevist, en we hebben zelf met het team ook  enkele prachtige avonturen mee mogen maken.

Sinds vorig jaar hebben we B stek niet meer gebruikt, en is er een nieuwe stek op de Noordplas. Een enorm gave stek, met uitzicht over de Noordplas. Dit is de nieuwe A stek!

a stek proosdij zonsondergang

Op de kop van de Proosdij. Een stek die al meerdere grote vissen heeft opgeleverd (waarvan enkele 20Kg+), en waar alles ook met de boot dient te worden bevist (rubberboot). Verschillende dieptes van 2 tot 4,5 meter, veel grondwier met kale plekken, en kraakhelder water zorgen voor een avontuur in eigen land.

Deze maand hebben we afscheid genomen van de A stek op de Zuidplas, de Klinkhamerstek ook wel genoemd. De stek produceerde steeds minder vis, en het was er op warme dagen veels te druk met andere waterrecreanten. De veiligheid van de klanten, en de veiligheid voor de karpers staan bij ons voorop, en daarom is besloten om een nieuwe stek te creëren.

bootstek nieuwe stek

De nieuwe Bootstek

Freek heeft al jarenlang ervaring op Vinkeveen en koos een strategische plek uit om een nieuwe bootstek te creëren. De trekroutes van de karpers, de ligging ten opzichte van de Noordplas en de drukte van andere waterrecreanten zijn hiermee in opgenomen. Dit heeft geresulteerd in een rustige en leuke nieuwe bootstek. Met uitzicht op de plas, maar zo min mogelijk passerende boten, is de nieuwe stek fantastisch om te vertoeven.

nieuwe visstek vinkeveen

Afgelopen weken zijn er enkele testsessies geweest, en afgelopen weekend hebben wij er twee nachten gevist. Dit resulteerde in enkele slapeloze nachtjes, en overdag was het heerlijk vertoeven met deze zomerse condities.

uitzicht nieuwe visstek boot

De stek is gemiddeld 2 tot 3 meter diep, en er bevindt zich een oude vaargeul van 4 meter met interessante taluds en diepteverschillen. Overal bevind zich in deze tijd van het jaar grondwier, maar op de minder begroeide hot spots is het niet moeilijk om karper te vangen. De Snowgirls die wij er gebruikte bleven prachtig bovenop het grondwier liggen, of plaatsten we op kale plekken tussen het wier.

Wat ons met name opviel, was de rust en de mooie natuur achter ons. De Boot grenst aan een lang eiland welke niet te betreden is. Deze is helemaal begroeid en zorgt voor een prachtige omgeving. Omdat het niet direct aan de grote plas is gelegen, is er totaal geen hinder van andere boten of golven van de plas.

peter schubkarper lang

De karper testsessie

Aangekomen op de stek, hadden we de 6 hengels zodanig gepositioneerd, dat we op alle dieptes konden vissen.  Bij het vallen van de avond hadden we meteen actie, en ving Peter een oersterke schubkarper van 13,5kg. Welke gevolgd zou worden door enkele kleinere schubs en projectspiegels.

vaal spiegelkarper

Doordat er een zachte winter is geweest, is de aanwezigheid van grondwier extreem te noemen. Vandaar dat we alle vissen moesten drillen vanuit de rubberboot. In koudere tijden, zou je hier gewoon vanaf het vlot kunnen drillen.

peter schubkarper voorkant

De sessie sluiten we af met enkele mooie vissen, waaronder een prachtige 2-tone spiegelkarper voor Valentijn. Overdag vielen de vangsten stil, en konden we heerlijk genieten door lekker te zwemmen in het kraakheldere water, of om wat slaap in te halen op de stretcher in het brandende zonnetje.

two tone spiegelkarper valentijn

Met 7 runs en 7 vissen geland kunnen we spreken over een succesvolle testsessie. Twee spiegels en vijf schubs tot 27 pond is een prima resultaat voor een eerste sessie. We weten uit ervaring dat eerst de kleinere vissen komen, dus het is wachten op de grotere exemplaren.

roger spiegelkarper a stek proosdij

Hetzelfde weekend zit ons nieuwste teamlid Roger samen met Freek en zijn zoon Noah op de A stek, en beleven ze een hectisch ochtendje. Roger vangt een prachtige 15kg+ spiegel, verspeeld een bak voor het net, en verliest helaas een vis als gevolg van lijnbreuk.

roger 21kg schubkarper

Als goedmaker mag onze kersverse teamgenoot een bak van een schub afdrillen. Met trots poseert Roger met een 21,5kg wegende prachtvis. Een prima afsluiter van een fantastisch weekend. Alle vissen zijn gevangen met de Xtreme-S en Sweet scopex boilies van MTC baits, in combinatie met de Snowgirls, een gouden combinatie!

martin boot

Vorige week zorgde deze gouden combinatie namelijk ook voor een fantastisch mooie schubkarper voor Martin Boot. Misschien wel een van de mooiste vissen van Vinkeveen!

vinkeveen visstekken

De eilandstekken

Naast de twee Bootstekken zijn er ook eilandstekken te boeken op de Vinkeveense plassen. Hier is geen boot nodig, en kan je overnachten op een eiland. Op één van de eilanden staat zelfs een Caravan om in te overnachten. Voor alle mogelijkheden en meer informatie, neem dan een kijkje op www.flexible-carpfishing.nl. Voor boekingen, surf dan naar www.devissendehollander.nl.

Team Flexible-Carpfishing

Nu Boeken