Karpervissen vanaf de Flexpod

Mobile Pod overzicht polder boven

De Flexible Campingpod is een kleine maar praktische accommodatie direct op het water. Je kan de Campingpod zien als een houten tent gemonteerd op een vlonder. De kans op het vangen van mooie donkere, oeroude en mega sterke karpers is met de Flexible Campingpod veel groter, omdat deze geplaatst wordt waar de vangsten op dat moment het beste zijn. Op de Flexible Campingpod is een gasstelletje aanwezig, een koelkastje en een toilet. Ook staan er twee bedden.  Let op er is geen stroom aanwezig!

Voordat u online reserveert adviseren wij om eerst contact op te nemen.
De Vinkeveense Plassen is een geweldig stuk water en natuur. Maar wanneer u verwacht veel karpers te vangen, dan heeft u helaas een verkeerd beeld. Het is hard werken voor die ene hele mooie karper. Door het heldere water komt er veel kijken bij het plaatsen van uw rigs. Zo moet u ook goed overweg kunnen met een boot. Zonder boot is het karpervissen al een verloren zaak.

De Vinkeveense Plassen bestaat uit een drietal aaneengesloten wateren met een totale oppervlakte van 1000 hectare. Omdat hier vroeger veel veen gewonnen werd, ontstonden er allerlei landtongen en eilandjes. Een kristal helder water met overhangende bomen met diepe en ondiepe gedeelten. Maar ook lelievelden, grote stukken bezaaid met wier en gigantische plateaus bezaaid met mosselbanken zijn allemaal onderdeel van de Vinkeveense plassen! In het voorjaar trekken een hoop karpers de polders in van de Vinkeveense Plassen. En in het hoogseizoen najaar is het wijd interessant om te bevissen.

De eigenaar zorgt ervoor dat de stekken zijn voor gevoerd!

Kogel rond

26 kilo spiegel 26 kilo spiegel

In het voorjaar zullen we dus ook de aangrenzende polder kunnen bevissen. wel dient u een rodpod mee te nemen daar u op een vlonder zit. Indien de Flexpod op de plas ligt heeft u meer ervaring nodig i.v.m. het vissen op grote afstand. Dit geldt ook als u alleen wilt gaan vissen.

 Flexpod, flexibel zoals de naam zegt.

Voorzieningen

De Flexible Campingpod is voorzien van:

  • 2 enkele bedden
  • Een ingerichte keuken
  • Chemisch toilet
  • Gasstelletje
  • Koelkast

Het is mogelijk om te douchen. Dit kan op de landtong waar het chalet ook staat. Hier zijn openbare douches en toiletten. Afhankelijk van waar de Flexible Campingpod ligt, kunt u met een bootje richting de landtong varen.


Alle ruimte en comfort

van alle gemakken voorzien van alle gemakken voorzien

Aankomst en vertrektijden

Bij de lokale hengelsport zaak kunt u de juiste visvergunnigen kopen. Mocht deze hengelsportzaak gesloten zijn dan kunt u ook bij Hotel Borger ook een visvergunning kopen. Dit Hotel ligt er tegenover.

Helaas is het niet mogelijk om met de auto bij de Flexible Campingpod te komen. U kunt gebruik maken van bakfietsen die aanwezig zijn. Of het is mogelijk om een boot te huren of zelf mee te nemen om uw spullen naar de Flexible Campingpod te varen.

 

Foto’s

Wilt u graag meer foto’s zien van de Flexible Campingpod, kijk dan op onze Facebookpagina Angling Escapes Benelux

De Vinkeveense Plassen

Het bestand aan vis is zeer divers. Naast schubkarpers, spiegelkarpers en graskarpers, vindt je op de Vinkeveense Plassen ook een groot bestand aan voorn, brasem, zeelt, baars, snoek en snoekbaars.Het is absoluut geen makkelijk water mede door de plantengroei en het heldere water. Het is het zeer belangrijk dat je voldoende tijd besteed aan het zoeken naar stekken waar je het aas het beste neer kan leggen. Hierbij is een waterkijker (scope) zeker een handig hulpmiddel dat eigenlijk niet in de uitrusting mag ontbreken. Zo kan je zien waar je aas exact komt te liggen. Precies in dat kale plekje tussen het wier, of op het randje van de mosselbank onder de uitstekende boom.

Het kan in de zomer behoorlijk druk zijn met bootjes die af en aan varen, zeker met mooi weer! Het uitleggen van de lijnen kan je het beste doen op de rustigere momenten. Vergeet vooral geen toplood mee te nemen want dat is door de recreatie een must.

Wanneer u graag met meer mensen wilt vissen op Vinkeveen, dan is het mogelijk dat wij de Flexible Campingpod bij de XL pod plaatsen of bij het Chalet. Dit geeft u de mogelijkheid om dan met 4 vissers te vissen.

 

Spectaculaire dril

Toch is er niets mooiers om een dril op het grote water mee te maken. Meestal oeroude en enorm sterke schub- en spiegelkarpers die het uiterste van je hengel vragen. Met je boot achter de vis aan om vastzwemmen te voorkomen. De hengel over de rand van de boot met de top het water in met een langzaam tikkende slip. De boot verplaatst zich mee met de hard vechtende vis! Vanuit de diepte zie je de eerste schim van je opponent verschijnen. Steeds duidelijker word het beeld van die krachtpatser die jou al 10 minuten of langer over het water voorttrekt. Tot de vis zich uiteindelijk gewonnen geeft en langzaam over de netkoord glijdt. Een fantastisch avontuur!! Dat is de beloning van een geslaagde vissessie aan de Vinkeveense Plassen.

Prijs overzicht:

Wanneer u de aankomst en vertrekdag selecteert in de agenda, word er automatisch een prijsberekening weergegeven.
En kunt u online reserveren.

Te boeken per weekend, midweek of week, u heeft het gehele meer voor uzelf:

  • Prijs per weekend 2 vissers € 400
  • Prijs per midweek 2 vissers € 400,-
  • Prijs per week 2 vissers € 800,-

Het bedrag is inclusief voorvoeren.

Alle prijzen zijn exclusief € 20,- boekingskosten.

* Weekend vrijdag t/m zondag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Midweek maandag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Week vrijdag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur

* De Mobile Pod word alleen verhuurd bij minimaal 2 vissers en maximaal 2 vissers.
1 visser en 1 gast is ook mogelijk, echter blijft de prijs ongewijzigd.
* toeristenbelasting €1,30 P.P.P.D