Prijzen chalet eiland

Vinkeveense Plassen

10478132_1603942306512728_3677744810550007903_nDe ‘Vinkeveense Plassen’ zijn een 3tal aan een gesloten plassen van totaal 1000 hectare kristal helder water. Vroeger werd er op de plassen veen gewonnen. Vandaar dat er allerlei landtongen en eilandjes zijn ontstaan.

Je vind er diepe delen, ondiepe delen, overhangende bomen, lelie velden, grote stukken bezaaid met wier en giga plateaus bezaaid met mosselbanken. Het bestand aan vis is zeer divers. Naast natuurlijk de schub karpers, spiegel karpers en graskarpers, vind je op de Vinkeveense Plassen ook een groot bestand aan voorn, brasem, zeelt, baars, snoek en snoekbaars.

Het is absoluut geen makkelijk water. Mede door de plantengroei en het heldere water is het zeer belangrijk dat je voldoende tijd besteed aan het zoeken waar je het aas het beste neer kan leggen. Hierbij is een waterkijker zeker een handig hulpmiddel dat eigenlijk niet in de uitrusting mag ontbreken. Zo kan je zien waar je haakaas exact komt te liggen. Precies in dat kale plekje tussen het wier, of op het randje van de mosselbank onder de uitstekende boom.

Ook kan het in de zomer, en zeker met het mooie weer, behoorlijk druk zijn met bootjes die af en aan varen. Dus het uitleggen van de lijnen kan je dan het beste doen op de rustigere momenten. Ben je hier een beetje handig in geworden kan het natuurlijk ook makkelijk tussen de boten door, maar een beetje kunde komt er dan wel bij kijken. Vergeet natuurlijk vooral geen toplood mee te nemen want is een must op dit water.

Toch is er natuurlijk niets mooiers om dan een dril op het grote water mee te maken. Meestal oer oude en enorm sterke schubs en spiegels die het uiterste van je hengel vragen. Met je boot achter de vis aan omdat deze zich anders in het wier vast zwemt. De hengel over de rand van de boot met de top het water in en een langzaam tikkende slip. Langzaam verplaatst de boot zich mee met de hard vechtende vis. Tot je dan vanaf het diepe de eerste schim van je opponent ziet verschijnen. Steeds duidelijker word het beeld van die krachtpatser die jou al 10 minuten over het water voort trekt. Tot zij zich uiteindelijk op haar zij gewonnen geeft en langzaam over de netkoord glijdt. Fantastisch avontuur. Dat is de beloning van een geslaagde vis sessie op Vinkeveen.

 

De eilanden van Vinkeveen

Op de ‘Vinkeveense Plassen’ hebben wij, van ‘De Vissende Hollander’ samen met het team van Flexible Carp Fishing, een paar eilanden uitgezocht. Elk eiland biedt u verschillende mogelijkheden om schitterende zware karpers te vangen. Het Chalet-eiland is de meest luxe van de eilanden die wij aanbieden.

 

Het chalet-eiland

Het chalet staat op een lange landtong van 1.8 km lang en staat 5 meter van de waterkant af. Dit geeft u de mogelijkheid om direct vanuit de chalet te vissen! Doordat er rondom het chalet een hoge haag staat, heeft u wel het gevoel van rust en ziet u weinig van de andere plekken op de landtong. Uw eigen plekje op het enorme water. Wel staat de landtong in directe verbinding met het vaste land, zodat u eventueel ook naar het dorpje zelf kunt lopen of fietsen (er staan namelijk 2 fietsen bij het chalet).

Het chalet-eiland wordt verhuurd bij minimaal 2 vissers. Ons advies is maximaal 2 vissers en 2 gasten. Het chalet biedt slaapgelegenheid voor totaal 4 personen en is voorzien van elektriciteit, douche, toilet, een ingerichte keuken en 2 slaapkamers. Wel dient u zelf dekens of slaapzakken mee te nemen kussens en handdoeken.

Het water voor het chalet is breed waardoor er veel keuze is. Staat links vlakbij nog een kleine eilandkop waartegen gevist kan worden is het naar de overkant zeker 200 meter. Daartussen is alles mogelijk Gemiddeld is het water tussen de 3,5 en 5 meter diep voor het chalet. Wel staat er veel wier. Nu zijn er klanten die midden tussen het wier vis hebben gevangen, maar meestal is het vinden van enkele open plekken een betere keuze. Ook langs de beschoeiing aan eigen kant of langs de overkant wil de vis langs trekken. Natuurlijk zal degene die u naar de stek brengt enkele “hotspots” aan wijzen maar dit geeft geen garantie op vis. Het blijft natuurlijk vissen op groot en grillig water met meer dan voldoende natuurlijk voedsel. Maar de beloning, de kracht, de dril is er een om nooit meer te vergeten.


plattegrond-Vinkeveense-Plassen

Prijzen:

* Prijzen zijn inc. 1.30 p.p.p.d toeristenbelasting, schoonmaakkosten, 3e hengelvergunning, nachtvergunning & parkeerkosten.
* Borg €100,- op locatie contant betalen.

Prijzen chalet-eiland (max. 4 personen)

Weekend per persoon Weekend is van vrijdag t/m zondag € 128,90
Accommodatie 4 pers. chalet € 230,-
Midweek per persoon Midweek is van maandag t/m donderdag € 135,20
Accommodatie 4 pers. chalet € 330,-
Week per persoon Week is van vrijdag t/m donderdag € 259,10
Accommodatie 4 pers. chalet € 430,-

Bijkomende kosten

Toeslag bij huisdieren € 3,50 per dag

Aankomst en vertrektijden

* Midweek maandag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Weekend vrijdag t/m zondag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Week vrijdag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
Andere vertrektijden zijn in overleg mogelijk

Prijsberekening

 

Extra opties: te huur

Onderstaande bedragen zijn per weekend of midweek.
De huurprijs voor een week is het betreffende bedrag keer 2.
Op Vinkeveen zijn veel opties mogelijk voor het huren of kopen van producten, informeer via contact voor alle mogelijkheden.

Rubberboot incl. benzine motor en 1 tank benzine € 75,-
12 uur visgids met boot € 200,-
Kleine visuitrusting
(rodpod, schepnet, onthaakmat)
€ 55,-
Uitgebreide uitrusting
(3 hengels + end tackle, 3 Beetmelders, rodpod, schepnet, onthaakmat)
€ 160,-
* Prijzen zijn inc. 1.30 p.p.p.d toeristenbelasting, schoonmaakkosten, 3e hengelvergunning, nachtvergunning & parkeerkosten.
* Borg €100,- op locatie contant betalen.

* Midweek maandag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Weekend vrijdag t/m zondag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur
* Week vrijdag t/m donderdag aankomst 16:00 uur, vertrek 16:00 uur